Een team enthousiaste professionals, watersporters in hart en nieren

Coco

Hoi!! Ik ben Coco en ik geef sinds 2017 les op de Morra. Toen ik 10 was ben ik voor het eerst op zeilkamp geweest bij de Morra in de optimist. Dit vond ik zo leuk dat ik ook in mijn vrije tijd ben gaan zeilen en sindsdien heb ik altijd in de zwaardboot gevaren, waar ik nu ook les in geef. Elk jaar kom ik met veel plezier terug om weer een gezellige zomer te beleven.

Jim

Mijn naam is Jim kom al sinds mijn 10e jaar op de zeilschool. In 2014 heb ik besloten cat instructeur te worden en dit doe ik elke zomer met heel veel plezier! Naast dat ik veel heb gevaren op de cat heb ik ook opti vroeger gevaren. Met opti ben ik toen begonnen en ben daarna nooit meer weggegaan. Op de zeilschool hangt altijd een sfeer van leergierigheid, gezelligheid en geborgenheid. Dit is ook wat ik zo leuk vind aan de zeilschool, je maakt hier vrienden in de zomer voor je hele leven die je nooit meer kwijt wilt. De Morra blijft voor mij een plek waar ik mijn beste maten heb ontmoet!

Saar

Hi, mijn naam is Saar en Zomer 2021 wordt mijn derde zomer op de Morra als walstaf. Dit doe ik met heel veel plezier! Ik heb de Morra ervaren als een leuke en bijzondere plek om veel te leren, plezier te hebben en om vrienden voor het leven te maken!

Thom

Hi, ik ben Thom en ik kom al m'n 7e op de Morra. Na tien jaar lang als cursist besloot ik in 2021 om instructeur te worden en hier heb ik absoluut geen spijt van gehad. Na al deze jaren op de Morra heb ik al veel boten gevaren zoals de Laser Pico, Optimist, Laerling, Catamaran en windsurfen maar de leukste boot vond ik toch wel de Laser. Daarom geef ik nu les in deze boot en wil dit graag nog zo lang mogelijk blijven doen omdat het altijd super gezellig is. Natuurlijk is niet alleen het zeilen leuk, er zijn namelijk ook veel verschillende dingen te doen op de zeilschool zelf. Van leuke avondspellen tot disco's, het is nooit saai op de Morra. Misschien zie ik je zelfs deze zomer wel!

Wietske

Hey, ik ben Wietske en ik geef les in de Laser! Ik kom al sinds dat ik 10 jaar ben op de Morra. Zo ben ik begonnen in de optimist, hierna ben ik gaan zeilen in de Laser Pico en zo ben ik geëindigd in de Laser. Nu ben ik sinds 2020 zelf instructeur geworden en wil ik hier niet meer weg! Het leukste aan de Morra vind ik hoe onwijs veel leuke mensen hier ieder jaar weer komen en de vrienden die je hier maakt! Zie ik jou volgende zomer ook?

Oliver

Ik ben Olivier en ik geef catamaran les. Ik ben sinds 2015 cursist op de Morra en ik heb in die tijd op de zeilschool alleen maar catamaran gezeild. Sinds 2020 mag ik dan ook zeggen dat ik instructeur ben geworden. Ik kom denk ik het liefst op de zeilschool doordat de zeilschool je altijd welkom heet.

Jet

Ik ben Jet, ik ben zwaardboot instructeur. En ben toen ik 13 was voor het eerst als cursist op de morra geweest. Dat vond ik zo leuk dat ik vorig jaar instructeur ben geworden. Ik ben begonnen met zeilen in de opti vervolgens ging in naar de RS feva daarna naar de laser 4.7. Nu windsurf ik en vaar ik op grotere wedstrijd boten. De sfeer op de morra is altijd top en ik vind het zeilen en lesgeven ook super leuk!!

Chiel

Mijn naam is Chiel, en ik geef met heel veel plezier les op zeilschool de Morra. Ik geef les aan de cursisten die 2 mans zwaardboten willen varen. Ik ben al sinds 2017 elke zomer te vinden op de Morra. En sinds 2021 ben ik instructeur geworden. Mijn favoriete boot is natuurlijk de laser Vago. Maar ik zeil ook met heel veel plezier op de Catamaran, Tirion en soms vind ik het zelfs leuk om te gaan windsurfen.Ik kom heel erg graag op de Morra. Het is een hele fijne plek om de zomer door te brengen. Er is altijd feest, en je zal je nooit gaan vervelen.

Lotte

Ik geef les in de Laser, Laser Pico, Topaz, RS Feva, Learling en natuurlijk de Optimist. Ik kom al op Zeilschool de Morra, of zoals het toen nog heette Zeilfabriek de Morra, sinds 2012, al bijna 10 jaar dus! In de tussentijd heb ik in alle soorten zwaardboten die de Morra rijk is gezeild, maar ook regelmatig in de Valk en de Tirion. Daarnaast heb ik leren windsurfen en af en toe ook stiekem op de Catamaran gezeten, maar daar ben ik nog niet zo goed in. Ik ben met veel plezier instructeur sinds 2017! Het leukste aan de Morra vind ik het avontuur. Je weet nooit precies wat je de komende week te wachten staat, welke boot je precies les gaat geven en wat voor mega leuke cursisten en collega's er gaan zijn. De sfeer is altijd mega goed en ik heb al zoveel nieuwe vrienden gemaakt op de zeilschool, dat vind ik écht genieten.

Kom jij ons te gekke team versterken?

Tobias

Ik ben Tobias, sinds 2021 geef ik catamaran les bij zeilschool de Morra. In 2017 ben ik voor het eerst als cursist bij de Morra geweest. Ik vaar al mijn hele leven diverse boten maar heb met namen catamaran gezeild op Scheveningen. Twee jaar geleden heb ik met een driemaster een halfjaar lang een wereldreis gezeild. Het leukste aan de Morra vind ik, is dat aan het begin van de week bijna niemand elkaar kent, maar dat in no time iedereen met elkaar bevriend is.

Hinke

Hallo!! Ik ben Hinke en ik geef les in de kielboot. In de zomer van 2018 kwam ik voor de eerste keer op de Morra en ik wilde meteen al niet meer weg. Sinds twee zomers ben ik nu instructeur. Wat ik zo leuk vind aan de Morra is de gezelligheid, de mensen en dat je je er nooit hoeft te vervelen. Er is altijd wat leuks te doen!

Jaap

Mijn naam is Jaap en ik ben elke zomer te vinden op de surf boot. Sinds ik 12 ben kom ik al op de Morra en ik heb al 8 zomers lesgegeven op de Morra. Sinds 2014 ben ik dus instructeur. Op de zeilschool geef ik windsurf les maar ik vind het ook leuk om op de catamaran of grotere boten te varen. Ik hou van de Morra omdat het hier altijd voelt als thuiskomen en weggaan blijft elke keer weer moeilijk. Kortom, de beste plek om je zomer door te brengen!

Lieke

Ik ben Lieke en ik geef tweemans zwaardboot les sinds 2021. Ik heb heel veel verschillende boten gevaren, zoals kielboten, catamarans en allemaal soorten zwaardboten, maar de allerleukste boot blijft wel de laser vago! Zelf ben ik maar 1 jaar cursist geweest op de morra, maar vond het zo leuk dat ik gelijk besloot hier instructeur te worden. Op de morra is er namelijk altijd een gezellige sfeer en ontmoet je de leukste mensen.

Thomas

Hey, ik ben Thomas. Ondertussen ben ik al een paar jaar meerdere weken per zomer te vinden op zeilschool de Morra. Als ik het goed heb vanaf 2015. Sinds 2018 ben ik instructeur bij kielboot. Dat houdt in dat ik lesgeef op de tirion en de valk. Door wat ik heb geleerd op de zeilschool ben ik heel wat verschillende boten en disciplines gaan proberen. Zo heb ik tot nu toe gezeild in valken en tirions, maar ook catamarans, lasers, vagos, een J24, optimisten, lelievlet en een paar keer op een grote platbodem. Zo nu en dan probeer ik ook wind en kite surfen, met wisselend succes. Ik vind het fantastisch mooi dat je op de Morra zo ontzettend veel kan proberen en leren. Maar het leukste is toch echt de vrienden die ik er heb mogen maken.

Anne

Hoi ik ben Anne. Ik kom sinds 2020 bij de Morra en ben sinds 2021 wallstaf. Zelf heb ik in verschillende boten gevaren zoals de optie, topas, RS feta, catamaran en de laser. Wat ik leuk vind aan de Morra is de sfeer. De instructeurs en wallstaffers zijn heel gezellig en maken er altijd een feestje van 🙂

Wouter

Hoi! Ik ben Wouter ik kom en zeil al mijn hele leven in Friesland. Ik geef les in de Laser Vago en heb hiervoor in de Rs feva, picco optimist en terion gevaren. Ik ben sinds 2021 instructeur op de Morra. Van jongs af aan ben ik ieder jaar een week op zeilkamp geweest bij de Morra, het was en blijft altijd het hoogtepunt van de zomervakantie.

Nynke

Mijn naam is Nynke en in de zomer kan je mij regelmatig vinden op de zeilschool. Ik geef windsurf les sinds 2021. Zelf kom ik al meerdere jaren op de Morra, ook als cursist. Ik surf sinds mijn twaalfde en ben 4 jaar lang cursist geweest op de zeilschool. Ik heb altijd gesurft als cursist, maar zeilen en andere watersporten vind ik ook erg leuk. Ik hou van de Morra, want drukte en gezelligheid is er altijd. Kortom een fantastische sfeer!

Duco

ik geef sinds '18 catamaran les maar loop al sinds '09 rond op de morra, aangezien al mijn broers en mijn zus er ook heen gingen. het leukste van de morra is dat je door middel van zeilen vrienden maakt voor altijd zonder dat je erbij stil staat! in al de tijd dat ik hier rondlopen heb ik de optimist gedaan laser gevaren en geeindigd op de beste boot de catamaran.

Emma

Ik ben Emma en ik geef les op de Kielboot. Ik kom al sinds mijn 13de op de Morra. Ik heb altijd op de Valk gezeild met veel plezier. Sinds 2020 ben ik instructeur. Ik vind het super leuk om les te geven en al helemaal op een zeilboot. De Morra is echt mijn tweede thuis, ik zou er nooit meer weg willen!

Wybe

Ik ben Wybe en geef les in de zwaardboot en kielboot. Dit doe ik sinds 2018 met heel veel plezier! Voordat ik les ging geven heb ik zelf natuurlijk ook lekker veel gezeild, dit op grotere boten en op eigenlijk alle boten die we op de zeilschool hebben liggen. Je kan dus wel zeggen dat ik altijd het liefst op of rond het water ben. Daarom ben ik het liefste ook zo goed als de hele zomer op de Morra. Samen met de leukste mensen de hele dag op het water zijn is natuurlijk een droom zomer en dat is eigenlijk precies wat je op de Morra hebt. Dit maakt het voor mij echt een ultieme zomer bestemming!weinig wind, we maken er altijd weer iets leuks van op het water.

Robin

Ik ben Robin en ik geef surfles. Ik kom sinds 2019 op de Morra en ik ben sinds 2021 instructeur. Ik vind het altijd leuk om op de Morra te zijn omdat je hier ieder jaar weer leuke nieuwe vrienden maakt.

Maurits

Hee, ik ben Maurits! Ik geef al sinds 2017 kielboot les op de Morra en kom hier al sinds ik 7 jaar oud was. Als cursist heb ik verschillende boten gevaren maar de kielboot blijft mijn favoriet, vooral de Tirion om lekker sportief te varen of het Ijsselmeer op te gaan! Op de Morra heb ik een paar van mijn beste vrienden ontmoet waarmee ik nu lesgeef en mijn passie voor zeilen deel. Zelfs ook al woon ik in Engeland, kom ik jaarlijks nog terug om les te geven omdat ik me hier elke zomer weer thuis voel.

Anne

Ik ben Anne. Ik ben 23 jaar oud, kom uit Hengelo en ik studeer Fysiotherapie. Sinds mijn twaalfde kom ik al met heel veel plezier op de zeilschool. En sinds 2015 ben ik ook instructrice binnen de discipline zwaardboot. Naast zwaardboot varen vind ik het ook heel erg leuk om te windsurfen en op de catamaran over het water te blazen! Wat ik het leukste vind aan de Morra is het enthousiasme en de creativiteit van alle andere instructeurs, waardoor we elke dag weer een geweldige zeildag verzorgen en super vet avondprogramma kunnen neerzetten! Vroeger vond ik zelf, naast het zeilen, de avondprogramma's het aller leukste! Tot komende zomer!!

Nora

Ik ben Nora, en ik geef windsurf les op de Morra. Zelf kom ik al vanaf mijn dertiende op de Morra, waar ik gelijk werd gegrepen door het windsurfen. Omdat ik wel graag mee wilde doen aan de gezelligheid die ik altijd vond op de Morra, begon ik in 2018 met werken op de zeilschool, als wallstaf. Als wallstaf miste ik het water toch een beetje, dus heb ik in 2020 de opleiding voor instructeur gevaren. De Morra is voor mij echt een tweede thuis, met z’n allen het water op, allemaal nieuwe dingen leren. En natuurlijk ook niet onbelangrijk: het is altijd gezellig, iedereen staat klaar om te helpen.

Anna

Hi! Ik ben Anna, Op de Morra kom ik al sinds ik 10 jaar oud ben. In mijn 1e jaar als cursist heb ik vrienden gemaakt die ik nu nog steeds dagelijks spreek en waarvan sommigen, net als ik, instructeur zijn geworden. Ik ben begonnen met les in een Valk en ben daarna Catamaran gaan zeilen. Op mijn 16e werd ik lid van de wal-staf en na een tijdje werd ik catamaran instructeur. Het allerleukste aan de Morra vind ik de mensen. Elk jaar weer leer ik nieuwe cursisten en instructeurs kennen in een gezellige en sportieve sfeer. Of het nu goed of slecht weer is, veel of weinig wind, we maken er altijd weer iets leuks van op het water.

Jelle

Mijn naam is Jelle en ik ben al sinds mijn achtste te vinden op de mooiste zeilschool van Nederland, de Morra. En nu negen jaar later geef ik windsurf les op de Morra. Ik ben sinds 2020 een instructeur. Naast windsurfen heb ik ook optimist, catamaran en pico gevaren. De Morra is echt mijn happy place. De sfeer die er op de zeilschool hangt is zo goed dat je er elke zomer weer naar terug verlangt.

Chris

Hoi, Ik ben Chris en ik geef les in de kielboot. Ik kom zelf ook al sinds dat ik 9 ben als cursist op de Morra. Ik ben toen begonnen in de optimist en heb daarna laser pico en laser gevaren. Daarna was ik al en stukje ouder en ben ik sinds 2017 3 jaar Wallstaf geweest! Toen wou ik graag instructeur worden dus ben ik in de kielboot gaan varen. Nu ben ik al sinds 2020 instructeur in de kielboot en dat vind ik heel leuk! Het leukste aan de Morra vind ik de vrienden die ik in de loop van de jaren heb gemaakt, en de gezellige sfeer die er altijd hangt. Daarnaast vind ik het heerlijk om de hele dag op het water te zijn en kinderen les te geven!

Julia

Hoi! Ik ben Julia, en ik ben sinds 2018 instructeur in de zwaardboot hier op de morra. Zelf ben ik begonnen in de optimist, toen ik 10 jaar oud was. Ook op de morra! Ik vond het zo leuk dat ik elke zomer weer terug wilde. Toen ik wat ouder was ging ik zeilen in de laser pico, en daarna in de laser! Mijn favoriete boot 🙂 Het leukste van de morra vind ik de mensen die je ontmoet en de vriendschappen die je creëert. Elk jaar dat ik ben geweest heb ik nieuwe vriendinnetjes gemaakt, en met heel veel van die vriendinnen heb ik nog steeds contact! Ook heb ik een jaar Wallstaf gedaan, voordat ik instructeur ben geweest. Dat was super leuk om wat meer te leren over het kamp en om elke dag het eten voor iedereen klaar te maken! Kom jij ook deze zomer?

Juliëtte

Hi! Ik ben Juliëtte en ik kom al 5 jaar lang op dit magische plekje: de Morra! Ik heb een jaartje de laser pico tweemans gevaren om vervolgens drie jaar lang de snelle catamaran te zeilen. Na al deze mooie jaren als cursist ben ik hier sinds vorig jaar bij de Walstaff komen werken. Super gaaf! In de keuken is het natuurlijk een vrolijke boel, maar ook op het water en in de rest van de zeilschool. Iedereen is gezellig en doet leuk mee. DE plek om mooie herinneringen en vrienden te maken!

Koen

Ik geef zwaardboot les op de morra en ik kom hier al 7 jaar. In die 7 jaar heb ik laser,laser pico, surf en cat gevaren. In 2021 ben ik instructeur geworden en het leuke aan de morra vind ik dat het er altijd gezellig is.

Jelske

Hoi! Mijn naam is Jelske! Ik ben catamaran instructeur op de Morra, waar ik sinds 2020 kom. Zelf heb ik catamaran, laser en kielboot gevaren. Sinds 2021 geef ik zeilles op de Morra. De zeilschool is een van mijn favoriete plekken, omdat ik me heel erg op mijn plek voel op de zeilschool, ik kan doen wat ik het allerleukste vind en er superleuke en gezellige mensen rondlopen.

Josephine

Mijn naam is Josephine en ik geef elke zomer les vanaf de surfboot, en soms vanaf het optivlot. Sinds ik 13 ben loop ik al rond op de Morra en was als cursist ook altijd een windsurfer. In 2018 ben ik windsurf instructeur geworden maar les geven aan de optimisten vind ik ook te gek. Ik kom uit het zuiden van het land maar voor de morra is de lange rit het altijd waard want daar is het net als thuiskomen!! Dit is de plek waar ik het liefst de hele zomer te vinden ben!

Anne

Hee allemaal! Mijn naam is Anne en ik kom sinds 2010 op de Morra. Als cursist heb ik veel verschillende boten uitgeprobeerd. Ik ben begonnen in de valk, daarna overgestapt naar de learling en hierna heb ik nog 2 jaar gesurfd. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij de leukste boot: de catamaran. Sinds 2018 ben ik dan ook instructeur in deze vette boot! Het allerleukste aan de Morra vind ik over het meer racen op de cat als het lekker waait en in de avond zeilen bij een mooie zonsondergang. Daarnaast vind ik de bonte avonden en disco's ook altijd heel leuk. Hopelijk zie ik je deze zomer!

Julie

Hoi hoi, ik ben Julie ik sta sinds zomer 2021 in de keuken als wallstaffer nadat ik in 2017 mijn eerste jaar als cursist had. Ik heb in die periode in de laser pico en in de valk gevaren met super veel plezier altijd!! Het allerleukste wat ik aan de morra vind is dat je vrienden overal in het land maakt en het altijd super gezellig is met iedereen!

Maud

Hoi! Ik ben Maud en geef sinds 2017 kielboot les bij de Morra. Daarnaast ben ik soms ook te vinden op het land als walstaf, wat ik afwisselend met lesgeven al doe sinds 2018. Zelf kwam ik in 2015 als kielboot cursist op de Morra. In mijn hele zeilcarrière tot nu toe heb ik gezeild in optimisten, valken, tirions, laerlings, spankers, grote platbodems en in een enkele catamarans. Maar... kielbootjes zijn wel mijn grote liefde! Als laatste vind ik het erg fijn op de Morra dat je zo'n hechte groep van instructeurs en cursisten kan hebben in één week tijd, ongeacht de grootte van de groep!

Lisa

Hoi! ik ben Lisa en ik ben walstaff. Ik kom al 4 jaar op de Morra en heb als cursist 1 jaar laser pico tweemans & 2 jaar catamaran gezeild. Ik ben sinds vorig jaar walstaff en vind dit hartstikke leuk! Op de Morra zijn er altijd hele aardige mensen en hangt er een leuke sfeer, zowel op de kant als op het water! Daarnaast is het in de keuken altijd een en al gezelligheid!

Nyke

Mijn naam is Nyke en ik geef nu drie jaar zeilles ik de Zwaardboot.
Vanaf kleins af aan ben ik al op Zeilschool de Morra te vinden. Mijn zeilervaring is begonnen in de learling, dat was de eerste zeilboot waarin ik les heb gekregen op de Morra! Verder heb ik de optimist, valk, tirion, vaurien en laser gevaren. Waarom is de Morra nou de leukste zeilschool van Nederland? Omdat de sfeer zo goed is, iedereen is enthousiast en vrolijk! We delen allemaal dezelfde hobby, hoe leuk is dat! Zeker een reden om naar toe te gaan!
Zie ik je volgende zomer???

Casper

Dit wordt mijn derde jaar als Wallstaffer op de Morra (vanaf 2019). Daarnaast ben ik twee keer als cursist op de Morra geweest. Ik vaar het liefst op de catamaran, maar kan ook redelijk zeilen op de valk (RSZV). Verder heb ik nog ervaring op de pico. Ik kom graag naar de Morra, omdat het altijd gezellig is en omdat ik het leuk vind om creatief te zijn bij het maken van avondspellen en in de keuken.

Anouk

Mijn naam is Anouk en ik zeil elke zomer in de laser! Ik kom al vanaf mijn achtste ongeveer naar de Morra en sinds 2019 mag ik mezelf instructeur van de zwaardboot noemen. Op de Morra is het altijd feest, ik heb er onvergetelijke herinneringen gemaakt en zeilend op het water voel je je zo vrij als een vogel. Hopelijk zie ik je snel op het water!

Eva

Mijn naam is Eva en ik ben kielbootinstructeur bij de mooiste zeilschool van Nederland! Ik kom pas twee jaar bij de Morra en het voelt nu al als thuis. Ik ben in 2020 begonnen als instructeur en ben dus geen cursist geweest op de zeilschool. Zeilles geven vind ik een van de leukste dingen om te doen, omdat ik het leuke van zeilen zo kan doorgeven aan anderen! Zolang ik me kan herinneren zeil ik al en ik ben zoals veel anderen begonnen in een Optimist. Hierna ben ik overgegaan op andere boten als de Laser Pico en Veva, de gewone Laser, Tirion en Valk. Afgelopen zomers heb ik lesgegeven in de Valk. Wanneer ik les aan het geven ben vind ik het heel leuk om lange tochtjes te varen, dorpjes te bezoeken en onderweg lekker te kletsen in de boot. Ik vind de Morra echt een hele leuke zeilschool vanwege de goed georganiseerde en uitgebreide avondspellen, de betrokkenheid van de instructeurs en natuurlijk de gezelligheid! Hopelijk zie ik je volgende zomer!!

Fien

Hoi ik ben Fien en ik surf al 6 jaar. Ik kom al op de zeilschool sinds mijn tiende, dus volgend jaar word mijn negende jaar op de zeilschool en ik ben nu 2 jaar instructeur. Ik zeil ook af en toe in de laser en op grotere boten maar ik houd het meestal lekker bij surfen. Ik heb het hele jaar zin om weer naar de zeilschool te gaan omdat het er altijd zo gezellig is, ik kan nu al niet wachten tot het weer zomer is!

Nynke

Hoi ik ben Nynke en ik ben Wallstaffer sinds 2021. Ik kom sinds 2018 op de Morra. Ik heb in verschillende boten gezeild: rs feva, laser vago, laser pico en de laser. Ik heb altijd enorm leuke zomers beleefd op de Morra. In een week tijd heel veel geleerd en allemaal nieuwe vrienden gemaakt.

Rianne

Mijn naam is Rianne en ik ben in de zomer te vinden op de surfboot! Ik kom sinds 2014 op de Morra waar ik verschillende boten heb gezeild. Ik ben begonnen in de valk daarna over gegaan op de catamaran en de laser en uiteindelijk beland bij de mooiste discipline, namelijk windsurf! Iedere zomer had ik het zo naar mijn zin dat ik heel graag instructeur wilde worden. Eerst heb ik in 2017 een jaartje meegedraaid als walstaf en ben ik in 2018 windsurfinstructeur geworden. Elk jaar kijk ik er weer naar uit om naar de Morra terug te gaan. Het is namelijk een super fijne plek om een onvergetelijke zomer te hebben met alle leuke en lieve mensen die daar komen!

Susanna

Hi, ik ben Susanna en ik doe walstaff. Ik kom al sinds ik 10 was bij de morra, dus sinds kinderkamp! Ik heb in de optie en in de cat gezeild, maar ook gewindsurft. Ik ben sinds 2020 walstaff. De Morra is echt mijn lievelings plekje. De gezelligheid, het zeilen en de mensen die je leert kennen zijn onvergetelijk. Elk jaar kijk ik er weer naar uit om naar de Morra te gaan!

Dick

Mijn naam is Dick, ben 24 jaar en ik geef nu 5 jaar les op de catamaran. Ik ben in 2016 begonnen als instructeur, na een lange tijd cursist zijn op verschillende boten. Bijvoorbeeld de valk, de pico, learling en natuurlijk de cat! De Morra is voor mij een speciale plek, samen met mede instructeurs een pracht week neerzetten en ook nog eens de leukste hobby uitoefenen die er is, zeilen!

Emma

Zoals te zien is op mijn foto zeil ik in de kielboot, dus de Valken en Tirions! Ik doe dit al van jongs af aan, maar zeilde eerst alleen in Brabant. In 2018 heb ik gelukkig de overstap gemaakt naar het mooie Friesland en de Morra. In dat jaar ben ik ook instructeur geworden op de Morra. Ik ga dus deze zomer mijn vijfde zomer in als instructeur, daarnaast ga ik mijn tweede zomer in als disciplinehoofd van de kielbootsectie. Ik vind het nog steeds hartstikke leuk en wil nog lang instructeur blijven. Wat het voor mij zo’n leuke plek maakt, zijn vooral de mensen en de gezelligheid. Ook het gevoel van echt even weg en op het water zijn, maakt dat ik elk jaar terug blijf komen. Ik hoop jullie deze zomer te zien!!

Joël

Hey Hallo! Mijn naam is Joël en ik geef les in de kielboot! Ik kom al sinds 2017 op de Morra en heb sindsdien in de catamaran en de kielboot gevaren. Sinds de zomer van 2020 ben ik instructeur en ik vind dit zo leuk omdat het heel tof is om samen met de andere instructeurs de cursisten een mooie zeilweek te laten beleven. Ook is de sfeer tussen de instructeurs op de Morra elke zomer weer fantastisch.

Phoebe

Hoi! Ik ben Phoebe en ik ben elke zomer te vinden op de zeilschool als zwaardboot instructeur!
Ik kom al op de Morra vanaf dat ik heel klein was en geef nu al 4 jaar les. Elke zomer op de Morra is weer gevuld met gezelligheid, mooi weer, vette zeiltochten en goede vrienden. Ik hoop jullie aankomende zomer ook te zien! Liefs, Phoebe

Monique

Hi, ik ben Monique en ik doe de Walstaf! Ik kom al sinds 2015 op de zeilschool en Ik doe de Walstaf sinds 2018. Ik heb altijd zin om naar de morra te gaan omdat het er super gezellig is. Het is ook een perfecte plek om nieuwe vrienden te maken!

Roos

Ik heb in mijn jaren op de Morra al veel verschillende soorten boten gevaren. Sinds 2012 heb ik gezeild in de laser pico, de catamaran, valk, tirion en heb ik gewindsurft. Uit deze boten vind ik de Cat het leukst en ben ik sinds 2019 instructrice. Naast de cat geef ik ook les in de opti, learling, mini cat en jeugdcatamaran. Ik ben elk jaar terug gegaan naar de Morra, omdat ik de sfeer op de zeilschool altijd heel leuk vond. Je leert veel nieuwe mensen kennen en leert goed zeilen. Elke week is weer een nieuwe uitdaging, je weet niet welk groepje je krijgt of welke instructeur, maar een ding weet je wel zeker, het wordt een super leuke week! Hopelijk zie ik je komend jaar!

Ella

Hallo, ik ben Ella en ik ben wallstaffer. Sinds 2020 kom ik op de Morra waar ik altijd opti en laser gevaren heb. Het leukste aan de Morra is de gezellige sfeer en de volledige inzet van het gehele team om er altijd een top week van te maken!

Tynke

Halloo, ik ben Tynke! Ik ben instructeur voor de eenmans zwaardboot sinds 2021. Van jongs af aan ben ik al op een boot te vinden en kom ik op de Morra, hier heb ik vooral in de RS Feva en de Laser gezeild. Buiten de zeilschool heb ik in de Optimist, Splash en de Valk gevaren. De energie die op de Morra hangt is erg positief en brengt een goede vibe met zich mee. Ook vind ik het te gek om deel uit te maken van een groep instructeurs die de kinderen een leuke en onvergetelijke week bezorgt.

Juliette

Hoi! Ik ben Juliette en ik doe wallstaf. Sinds mijn achtste kom ik hier. Als eerst zeilde ik in de laerling. Later begon ik in de tweemans zwaardboten als de Laser Pico, Laser Topaz en (wat ik nu zeil) de Laser Vago. Sinds zomer 2021 ben ik wallstaf, wat ik echt super leuk vind om te doen. De Morra is voor mij de plek waar ik veel vrienden heb gemaakt en altijd super veel plezier heb

Cato

Hi Cato hier! Ik ben elke zomer te vinden op de surfboot en op de plank. Sinds vorig jaar ben ik ook disciplinehoofd van de windsurf. Sinds ik zeven jaar ben, ben ik al te vinden op de zeilschool en geniet ik nu al 4 zomers van het leven als instructeur.De Morra is een plek die niet te beschrijven is, goede vrienden, weg van de buitenwereld en echt even op vakantie! Hoop jullie allemaal snel te zien.

Nadia

Hii, ik ben Nadia en ik geef zwaardboot les. Ik kom al sinds ik 8 ben op de morra, dus al heel lang. De boten die ik gezeild heb zijn: opti, pico eenmans en tweemans, laser topaz, vago en laser. Thuis hebben wij een wedstrijdboot, ook dit is een zwaardboot. Ik ben instructeur van de lichting 2021. De morra is natuurlijk gewoon super leuk! Er is een hele leuke sfeer, zijn leuke mensen en gewoon heerlijk zeilen natuurlijk.

Niels

Ik kom inmiddels 5 jaar op De Morra en ben sinds 2021 instructeur voor de catamaran. In de jaren dat ik nog geen instructeur was heb ik verschillende boten gezeild, maar helaas niet allemaal op De Morra. Deze boten zijn de catamaran uiteraard, de kielboot, windsurfen, optimist en tweemans zwaardboot. De reden dat ik elke keer weer terug kom naar De Morra is omdat het altijd heel erg gezellig is met de andere instructeurs en met de cursisten. Ook vind ik dat de avondprogramma's altijd leuk zijn om te maken en om eraan deel te nemen.

Finne

Hey, mijn naam is Finne. Ik heb al in veel verschillende boten gezeild maar mijn favoriet blijft toch wel de Vago. Ik kwam in 2019 voor het eerst als cursist op de Morra, na een hele leuke zeilweek wilde ik niet meer weg! Daarom heb ik mezelf in 2020 opgegeven voor de walstaff. Als walstaff moet je soms hard werken maar, met leuke mensen om je heen is dat helemaal niet erg. Het voordeel van walstaff zijn is dat je aan het begin van de week mag bepalen wat er de hele week gegeten wordt 😉 De Morra zorgt ieder jaar weer voor een fantastische zomer. De barbecue aan het einde van een te gekke zeilweek vind ik ieder jaar weer super gezellig en is altijd erg goed georganiseerd.

Veronique

Heee, mijn naam is Véronique! Sinds 2015 kom ik al naar deze te gekke zeilschool waar het altijd een groot feest is en ben daar sindsdien niet meer weg te krijgen. Eerst als stuiterend cursistje, daarna als walstaf en inmiddels sinds 2018 als instructeur van de kielboot! Thuis vaar ik een lasertje, maar lesgeven doe ik het liefst in een valkje met de gezelligheid dicht om mij heen. Mijn hartje ligt bij De Morra door de goede vrienden die ik hier heb gemaakt, de avondspellen waaraan ik graag zelf nog meedoe, alle fantastische/bizarre verhalen die ik aan iedere zomer weer over houd en de geluks-windvlaagjes die je hier opvangt. Mijn week is pas geslaagd als de kids eigenlijk nog een weekje langer willen blijven, net zoals alle instructeurs altijd. Liefs!

Carien

Ik ben Carien en ik ben elke zomer te vinden op de zeilschool! Sinds 2016 ben ik instructeur en geef ik voornamelijk les aan de tweemans zwaardboot. Alle boten op zeilschool zijn super leuk, maar wil je in de trapeze staan en met genaker zeilen, ga dan Laser Vago varen! Zelf kom ik sinds mijn 11e op de zeilschool en elke zomer voelt het weer als thuiskomen. De Morra is een tweede thuis voor vele instructeurs, walstaff en cursisten en dat is niet zo gek van het is een plek waar je beste vrienden te vinden zijn, je de mooiste zeildagen kan beleven en je de leukste avonden hebt!

Mats

Heehooi! Ik ben Mats! Mijn liefde voor het water (en voor de Morra) is ontstaan toen ik zeven jaar oud was. Ik ben begonnen in de optimist en al snel werd duidelijk dat dit mooie plekje een tweede thuis zou worden. Ik ben in 2016 instructeur geworden op de aller aller allersnelste boot die we hebben. Dat is natuurlijk de Catamaran! Sinds dien heb ik eigenlijk alle boten die de Morra heeft geleerd te besturen. Niets is mij onbekend! Ik houd mij naast het bezorgen van een té gekke week aan cursisten ook bezig met het opleiden en begeleiden van aankomend instructeurs. Elke zomer, keer op keer genieten met het meest te gekke team uit alle hoeken van Nederland! Niet alleen mede-instructeur, maar vrienden voor het leven maak je hier! We zoeken elkaar dan ook geregeld op om zelf te zeilen of een drankje te doen. Een en al gezelligheid dus! Tot in de zomer!

Jelle

Mijn naam is Jelle Tasma, vanaf toen ik 14 was ging ik elk jaar naar De Morra. Elke keer als ik na een geweldige week weer thuis kwam had ik veel heimwee naar de zeilschool en had ik weer heel veel nieuwe vrienden gemaakt. De zeilschool was/is iets waar je het hele jaar naar uitkijkt. Toen ik mijn cwo 3 kreeg werd mij gevraagd om instructeur te worden. Nu ga ik elk jaar sinds mijn 18e als instructeur naar de Morra. En mag ik ook nog eens de mooiste, snelste en vetste boot ooit les geven, namelijk de catamaran!

Tibbe

Hoi, mijn naam is Tibbe. Ik ben 20 jaar, en ik geef windsurfles. Mijn opa en oma hebben ooit een vakantiehuisje gekocht in Hemelum, niet ver van de zeilschool. Mijn oudere broer, neven en nichten gingen allemaal naar de zeilschool toe. Als kleine jongen vond ik het best spannend zoveel nieuw mensen, en heb mijn eerste week als cursist dus ook lang uitgesteld. Op een gegeven moment ben ik toch maar gegaan. Op het begin vond ik het moeilijk, maar al snel kwam ik erachter de zeilschool de Morra een hele fijne plek is. Voor iedereen. Nog steeds elke keer als ik er kom wordt ik weer helemaal vrolijk, en zit ik lekker in mn vel. Op de zeilschool is iedereen welkom, en is het altijd gezellig. Ik surfte altijd al vanuit het vakantiehuisje, maar wist eigenlijk niet echt wat ik deed. Door op de zeilschool en daarbuiten veel te blijven oefenen werd ik steeds beter, en nu ben ik dus instructeur. Op de zeilschool leer je niet alleen om goed te surfen of te zeilen. Je legt ook heel veel nieuwe leuke contacten. Zo heb ik als cursist vrienden gemaakt, en zijn we nu samen instructeur. Dat zijn dingen waar ik heel blij en dankbaar voor ben, die ik niet had gehad als ik niet naar de zeilschool was gegaan. Ik kan het aan iedereen aanraden!

Hidde

Mijn naam is Hidde, en zomers ben ik altijd een paar weken op de Morra te vinden! Ik kom al sinds 2014 op de zeilschool als cursist. Sinds 2020 geef ik nu ook met veel plezier les op de morra als instructeur in de kielboot, de Valk en Tirion dus. Ik heb een paar boten zoals de Optie en Catamaran geprobeerd. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de kielboot omdat dit de gezelligste boot is en je veel tochten kunt maken. De Morra is mijn favoriete plek en ik blijf er elk jaar weer terugkomen omdat het de perfecte combinatie is van heerlijk zeilen met een feestje er bij!

Isabel

Hi mijn naam is Isabel en ik mag deel uitmaken van de Wallstaff!! Dat betekent dat wij een deel van al het lekkere eten verzorgen en dat wij ons door de afwas heen ploeteren. Aankomende zomer is mijn vierde jaar bij de Morra, ik heb het hier altijd ontzettend naar mijn zin. Ik vind de Morra zo leuk omdat ik van gezelligheid houd en graag tijd spendeer met leeftijdgenoten in de buiten lucht.