Praktische informatie

Veiligheid

Bij Zeilschool de Morra staat veiligheid op nummer één! We hebben daarom een aantal standaard procedures en regels om deze veiligheid te waarborgen. Allereerst zijn onze instructeurs dag en nacht aanwezig om voor de cursisten te zorgen. Daarnaast is altijd extra begeleiding vanuit ervaren instructeurs aanwezig die helpen de veiligheid te waarborgen en is er altijd iemand op de accommodatie zodat cursisten nooit alleen zijn. Ook is het verplicht dat alle cursisten tijdens alle wateractiviteiten een zwemvest en schoeisel te dragen. Tevens zorgen wij op het water voor kleine groepjes waardoor er overzicht is op elk kind. Tenslotte doen wij wekelijks een brandoefening zodat de cursisten en instructeurs precies weten wat te doen.

Extra zorg

Voor onze jongste cursisten van 7 t/m 11 jaar is er extra zorg en aandacht. Hun begeleiders worden daarop specifiek geselecteerd. Er wordt bijvoorbeeld op gelet dat de kinderen onder de douche gaan, hun tanden poetsen, schone en droge kleren aan hebben en voldoende eten. Naast deze praktische zaken is er altijd oog voor het welbevinden van de individuele cursist. We proberen een huiselijke sfeer te creëren met bijvoorbeeld voorlezen voor het slapen gaan.

Foto’s

Het hele seizoen door maken we foto’s van onze cursisten. Deze worden geplaatst op onze website, Instagram en Facebook. Het kan ook zijn dat we deze foto’s gebruiken voor commerciële doeleinden. Mocht u bezwaar hebben tegen het gebruik van foto’s waarop u of uw kind staat, kunt u dit aangeven bij het inschrijven. De foto’s van voorgaande weken kunt u hier vinden.

Maaltijden

Tijdens een zeilweek is het belangrijk om goede voedingsstoffen binnen te krijgen. Onze cursisten krijgen elke dag een gevarieerd ontbijt, lunch en diner. De walstaf zorgt voor het ontbijt. Tijdens het ontbijt maken cursisten hun eigen lunchpakketje voor die dag. Voor de lunch maakt de walstaf altijd iets extra’s, bijvoorbeeld pannenkoeken, soepje of een broodje kroket. ’s Avonds bestaat het diner uit drie gangen. De walstaf zorgt voor het voor- en nagerecht. Het hoofdgerecht wordt verzorgd door restaurant De Mallemok in Sloten. Zij staan garant voor gevarieerde, voedzame, gezonde en lekkere maaltijden! Ook allergieën of vegetarisch eten is geen enkel probleem. Hier hebben wij veel ervaring mee en is er veel mogelijk!

Aanvang,- en ophaaltijden

Hele week; Ontvangst zondag 13.00 uur,
ophalen zaterdag 11.00 uur

Halve week; Ontvangst zondag 13.00 uur,
ophalen woensdag 13.00 uur

NZZW; Ontvangst vrijdag 19.30 uur,
ophalen zondag 16.00 uur

Herfstweek; Ontvangst zondag 19.30 uur,
ophalen donderdag 16.00 uur

Diploma

Aan het eind van elke cursus ontvangt iedereen een CWO diploma of vorderingenstaat. Wij zijn aangesloten bij de stichting CWO. Dit is een samenwerkingsverband van de Hiswa vereniging en het Watersportverbond. De stichting CWO heeft als doel een uniform diplomasysteem voor veilige vaaropleidingen in te richten en in stand te houden.

Dieetwensen

We kunnen rekening houden met alle dieetwensen, indien op tijd doorgegeven. Vegetarisch, glutenvrij of lactosevrij? Dit is geen enkel probleem. Mocht u vragen hebben kunt u altijd contact met ons opnemen.

Zakgeld

Wij adviseren ongeveer 15 à 25 euro zakgeld voor tijdens de zeilweek. Cursisten kunnen hiermee iets uit de snoepautomaat halen of fris en chips aan de bar kopen. Ook gaan wij minimaal één keer in de week naar een dorpje waar iedereen iets leuks kan kopen van het zakgeld. Voor de kinderen tussen 7 en 10 jaar beheren de instructeurs het zakgeld zodat de kinderen daar niet zelf op hoeven te passen. De oudere cursisten kunnen een barkaart kopen waarop de consumpties worden afgestreept.

Paklijst

De Morra beschikt over voldoende wetsuits en zwemvesten die cursisten kunnen gebruiken. Zelf moeten cursisten zorgen voor een paar schoenen die nat mogen worden (surfschoenen of sneakers). Daarnaast zijn zonnebrandcrème, een zonnebril en een pet een must voor een week op het water! Hieronder staat de paklijst voor het zeilkamp. Let op: er zijn verschillende paklijsten per periode.
Paklijst Mei- & Zomerweken
Paklijst NZZW
Paklijst Herfstweek

Juvigo

Onze zeilkampen zijn ook te boeken via Juvigo. Zij zijn hét internationale boekingsplatform voor zomerkampen en jongerenvakanties
Bekijk de website van Juvigo

Dagindeling

Korting

Als het cursusgeld voor een hele week vóór 1 maart is overgemaakt is er een vroegboekkorting van 25,- euro p.p. Tevens is er een korting van € 25,- als je je met meerdere personen tegelijk boekt voor een Morra week-cursus.

Aansprakelijkheid

De leiding van Zeilschool De Morra stelt zich niet aansprakelijk voor welke schade dan ook. Het is verstandig zo weinig mogelijk waardevolle spullen en dure (merk)kleding mee te nemen. Datgene wat echt mee moet kan in bewaring worden gegeven bij de leiding. Tip: de naam in de kleding kan helpen bij de ‘gevonden voorwerpen’. Wanneer een cursist schade veroorzaakt wordt hij daarvoor aansprakelijk gesteld. Er zijn geen kluisjes aanwezig voor mobiele telefoons e.d., de cursist moet zelf goed op deze spullen passen.

Erkenningen

Onze accommodaties en boten voldoen aan de door de CWO en HISWA gestelde eisen. We werken voor de zeilcursussen met het diploma-systeem van het CWO. Dit geldt zowel voor de cursisten als voor onze instructeurs! HISWA voorwaarden zijn hier te vinden.

Groepsindeling zeilschool

Als de groepen groot genoeg zijn heeft iedere leeftijdsgroep zijn eigen accommodatie met een eigen eetzaal en slaapkamers. De groepen zijn als volgt ingedeeld:
7 – 10 jaar, kinderkamp
11 – 14 jaar, jeugdweek
14 – 19 jaar, jongerenweek
Het kan zijn dat we de leeftijdsindeling aanpassen aan de grote van de groepen.

Alcoholbeleid

Uiteraard schenken wij geen alcohol aan personen beneden de 18 jaar. Wanneer cursisten zelf drank meenemen naar de zeilschool zal dit worden ingenomen en zal er contact met de ouders worden opgenomen. Bij overtreding van deze regels kan besloten worden om de overtreder naar huis te sturen.

Mogelijkheden cursusduur

Wanneer een hele week op cursus niet kan of lukt, kan er ook gekozen worden voor een halve week. De mogelijkheden zijn: ‘Week’ : zondag 13.00 uur – zaterdag 11.00 uur ‘Halve week’ : zondag 13.00 uur – woensdag 13.00 uur. Een dagje zeilles ter kennismaking is vaak ook mogelijk, neem hiervoor contact met ons op.

Annulering

Bij annulering door ziekte of een andere dwingende reden wordt tot 2 maanden voor de begindatum het betaalde bedrag aan u teruggestort minus 25,- euro administratiekosten. Tot 1 maand voor de begindatum bent u 25% van het totaalbedrag verschuldigd en tot 2 weken voor de begindatum 50%. Daarna dient u het volledige bedrag te betalen.

VZR-Garant

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Zeilschool De Morra gebruik van de garantieregeling VZR Garant (www.vzr-garant.nl). U kunt dit controleren via de deelnemerspagina van de website van VZR Garant. Binnen de grenzen van de Garantieregeling (te vinden op de website van VZR Garant) is de garantie van VZR Garant van toepassing. In de Garantieregeling leest u op welk (reis)aanbod de garantie van VZR Garant exact van toepassing is en wat deze garantie inhoudt. Wanneer diensten door financieel onvermogen van Zeilschool De Morra niet worden verleend, kunt u contact opnemen met VZR Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@vzr-garant.nl of +31 (0)85 13 07 630.

Geen vraag is te gek!

Mis je nog informatie of is er iets onduidelijk?
Neem contact met ons op