HomeNieuws, informatieTalentloos…? Door Ewoud Faber

Talentloos…? Door Ewoud Faber

Ik weet het nog goed, ook al is het vele jaren geleden: op mijn verjaardag kreeg ik een T-shirt van mijn vrienden waarop de tekst stond ‘Trainen is voor talentlozen.’ Of ik het ooit heb gedragen weet ik niet, maar dat doet er nu ook niet toe. Je zal nu wel denken, wat heeft dit met zeilen te maken? Dat zit zo; aan het eind van het vorig zeilseizoen dacht ik aan dit T-shirt. Ik had het actieve zeilen weer opgepakt na een aantal jaren van afwezigheid, noem het een zeil-sabbatical. Maar het begon weer te kriebelen. Ik wilde weer in een boot stappen en zeilen. Toen ontdekte ik Zeilclub de Morra! Elke woensdag, van april tot december, stap ik nu in een Morra-Tirion om te trainen. Elke week werken aan de technische en tactische vaardigheden om ook weer goed voorbereid aan wedstrijden mee te kunnen doen. En de trainingsuren betalen zich uit. Met een team van andere leden van Zeilclub de Morra werden op één na, alle wedstrijden gewonnen! En dat ook nog eens in een ‘huurboot’ van zeilclub de Morra. Een bijkomend voordeel van de Zeilcub is dat je ook een competitieve wedstrijdboot kunt huren!  O.a. de oud-wereldkampioen Splash werd naar een 14e plek verwezen tijdens de Sneekweek…

Hoezo ‘Trainen is voor talentlozen?’

door
Ewoud Faber

 

Blijf per e-mail op de hoogte!

Door je aan te melden voor de nieuwsbrief blijf je op de hoogte van al het nieuws over zeilschool de Morra:
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Hiswa-logo CWO-logo