HomeNieuws, informatieSuzanne Koopman, Instructrice van Zeilschool De Morra

Suzanne Koopman, Instructrice van Zeilschool De Morra

Suzanne is al vele jaren elke zomer bij Zeilschool De Morra betrokken!
In dit stuk beschrijft ze haar Morra-gevoel!

Suzanne

Het is alweer 8 jaar geleden dat ik mijn eerste week als instructeur op de zeilschool doorbracht. Ik ben destijds begonnen als keukenprinses en heb na een aantal jaren de instructeuropleiding gevolgd. Vroeg in het voorjaar staan mijn twee weken zeilschool al in mijn agenda, het is alleen nog nooit gelukt om maar twee weken te gaan…het worden er altijd meer.

“Op het moment dat je aankomt wil je eigenlijk nooit meer naar huis.”

Vorig jaar stonden er twee weken op de planning, maar ben ik de hele zomer gebleven. Als je aankomt bekijk je altijd eerst het bord. Iedereen verzamelt zich rond dit bord in spanning; op welke boot geef ik les, in welke leeftijdsgroep zit ik en heb ik nog een extra schipperstaak? Het is een komen en gaan van instructeurs, hier begint de gezelligheid al!

Op zaterdagmiddag brainstormen met elkaar over het kampthema, welk liedje daarbij hoort en welke supertoffe avondspellen er bij het thema passen. Als op zondag de cursisten aankomen is het altijd een georganiseerde chaos. Grote tassen komen uit de achterbak van auto’s en iedereen is lichtelijk gespannen. Zondag voelt altijd een beetje als de dag voor je verjaardag; je weet nog niet wat er gaat komen, maar je weet wel dat het super leuk wordt. De spanning is vooral het grootst als je je eerste week als instructeur draait. Ik kan mij mijn eerste week nog herinneren als de dag van gisteren. Het was overweldigend; benzinetankje halen, herinneren waar ik mijn zeilbroek had gelaten, boterhammen voor de lunch klaarmaken, boot alvast optuigen en ondertussen opletten of er kinderen aan kwamen. Oh ja, en als ik nog tijd over had, of ik ook de tassen van de kinderen naar boven wilde tillen. Gelukkig zijn de ervaren instructeurs er om je te helpen en voelt het al snel alsof je nooit anders hebt gedaan. Je leert het gebouw van binnen en van buiten kennen en vanaf het moment dat je wekker gaat weet je precies wat er van je verwacht wordt.

In de afgelopen jaren heb ik enorm veel geleerd waar ik heel veel aan heb tijdens mijn huidige werk. Zo kan ik nu leiding nemen, een groep aansturen en structuur creëren. Elke week op de zeilschool is weer een feest en als ik thuis kom, krijg ik gelijk heimwee. Gelukkig heb ik dan net afgesproken om nog een week terug te gaan om te helpen, waardoor het feest voor die zomer nog niet is afgelopen.

 

Blijf per e-mail op de hoogte!

Door je aan te melden voor de nieuwsbrief blijf je op de hoogte van al het nieuws over zeilschool de Morra:
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Hiswa-logo CWO-logo