HomeNieuws, informatieRem & Co

Rem & Co

remenco

Op jonge leeftijd ben ik in aanraking gekomen met zeilen. Als 6-jarige nam mijn vader me vaak mee in zijn Valk. We zeilden samen, in de vakanties en de weekenden op de Friese meren. Mijn ouders hadden vlak bij ons huis een vakantieplek aan het water, waar we vaak naar toe gingen.

Hoewel ik het zeilen superleuk vond,  heb ik er nooit over nagedacht om van zeilen mijn ‘sport’ te maken, ik deed aan voetbal, tennis en later volleybal.

In de waterrijke omgeving waar ik opgroeide was wel een voetbal-, tennis- en volleybalvereniging, maar geen zeilvereniging. Tijdens de gymlessen op school deden we diverse sporten, maar niet één keer zijn we het water op gegaan. In Nederland zou het vanzelfsprekend moeten zijn dat kinderen kennismaken met de watersport. Hoe goed zou het zijn als ieder kind op de basisschool eens in de gelegenheid wordt gesteld om te gaan zeilen?  Overal in het land zijn er vele zeilscholen en watersportverenigingen die dit graag zouden faciliteren. Met ondersteuning en stimulering vanuit de landelijke en regionale overheden moet het mogelijk zijn om vele kinderen de zeilsport te laten ervaren. Hierdoor zullen er veel meer kinderen ontdekken hoe leuk het is! Zo worden nog meer talenten ontdekt die later hoge ogen kunnen gaan gooien als topsporter!

 

Blijf per e-mail op de hoogte!

Door je aan te melden voor de nieuwsbrief blijf je op de hoogte van al het nieuws over zeilschool de Morra:
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Hiswa-logo CWO-logo